Láska prochází žaludkem

Víte, co mají společného čokoláda, skořice, med, cibule, zázvor a ořechy? Dohromady do jednoho receptu by to někdo asi jen těžko smíchal (aby to bylo zároveň poživatelné), ale každá ze jmenovaných potravin zvlášť má silné afrodisiakální účinky.

Afrodisiakum

Afrodisiakum je látka, která po použití (v tomto případě po konzumaci) podporuje sexuální touhu a vášeň. Žádná romantická večeře se nemůže skládat z bramboračky a vepřo – knedlo – zela, to je jasné. Skutečná přírodní afrodisiaka jsou mnohem nenápadnější a přitom snadno dostupné.

Zejména ve středověku byla víra v afrodiziaka velmi silná, využívali se často jedovaté rostliny nebo jejich kořeny, z nichž je připravovaly nápoje lásky. Dnes jsme opatrnější. Nebude připravovat žádný nápoj lásky, ale chutný pokrm inspirovaný asi nejznámějším milovníkem všech dob.

Makaróny ala Casanova

Před dvěma sty lety zemřel nejznámější milenec celé Itálie Giacomo Casanova. Ve svém životopise napsal, že celý život se věnoval rozvíjení svých smyslů, a neopomněl také vaření. Dobré je dávat přednost jídlům s výraznou chutí a vůní, například makaróny po neapolsku.
A jak na ně?

Na olivovém oleji osmažte na kousky nakrájenou uzenou rybu (sardinky, ančovičky) a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Pak přidejte oloupaná rajčata, černé vypeckované olivy a malou lžičku rajčatového protlaku. Dobře zamíchejte a pomalu vařte na mírném ohni. Uvařte zvlášť makaróny a podávejte s touhle lákavou omáčkou! Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *