Čokoládová pěna

Slovo čokoláda pochází z aztéckých výrazů pro vodu a zvuk, který vydává míchání nápoje – xocolatl. Známé byli i jejich afrodisiakální účinky. Slavní aztéčtí bojovníci pili až padesát šálků čokolády denně, aby posílili svou milostnou výkonnost. Z čokolády se stal rázem nápoj králů, který si ale můžete vyzkoušet i vy.

Suroviny:
150 g hořké čokolády
¼ šálku překapávané kávy
½ lžíce másla
3 vejce

Postup na přípravu čokoládové pěny

V hrnci s dvojitým dnem rozpusťte na plotně 150 gramu hořké čokolády s ¼ šálku překapávané kávy. Jakmile se spojí do krému, odstavte z plotny, přidejte ½ lžíce másla, 3 žloutky a dobře zamíchejte. Čokoláda musí být tak horká, že se v ní žloutky dobře uvaří, teprve potom ji vychlaďte. Ze zbylých bílků ušlehejte pevný sníh. Ten pak opatrně vmíchejte do čokolády a dejte na 24 hodin do ledničky. Podáváme se šlehačkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *