Smetanová hořčicová omáčka

Omáčky jsou jednou ze specialit české kuchyně. Zkrátka knedlík s omáčkou, to je naše. Pro zpestření jídelníčku nabízíme recept na výbornou smetanovou hořčicovou omáčku.

Suroviny:
100 g cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
50 g hořčice
500 ml vývaru
20 ml smetany
cukr
ocet
několik kuliček pepře
sůl

Postup na přípravu smetanové hořčicové omáčky

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme drcený pepř, zalijeme vývarem a rozšleháme.
Omáčku následně zvolna vaříme asi 45 minut, potom vmícháme hořčici a přecedíme. Nakonec ještě chuť upravíme octem, cukrem a solí. Krátce povaříme a zjemníme smetanou.
Omáčku podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu. Jako přílohu můžeme zvolit knedlíky nebo těstoviny. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *