Plněné papriky s rajskou omáčkou

Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou v české kuchyni velmi často vyhledávaným pokrmem. Rajskou omáčku mají oblíbenou zejména děti, proto se s ní můžeme mnohdy setkat také ve školních jídelnách. Jak jí ale připravit? Ukážeme si jeden výborný recept.

Suroviny:
250 g mletého vepřového masa
250 g mletého hovězího masa
6 ks žlutých paprik
1 hrnek rýže
1 malá cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička koření na mletá masa
1 rajský protlak
0,5 l rajčatové šťávy
cukr
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu plněných paprik

Začneme tím, že si uvaříme hrnek rýže, mezitím zbavíme papriky jadřinců a připravíme si maso. Oba druhy mletého masa pořádně promícháme s kořením, solí, pepřem, mletou paprikou.
Nyní pečlivě vmícháme k masu také uvařenou rýži a masovou směs plníme do připravených paprik. Ty poskládáme do pekáče a zalijeme je rajskou šťávou smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Rajčatovou šťávu přiléváme, dokud nejsou papriky ponořeny zhruba ze tří čtvrtin.
Pečeme v troubě zakryté asi 45 minut a poté dopečeme bez poklice asi čtvrt hodinku. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou.
Plněné papriky podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *