Plněná rajčata

Léto máme v plném proudu a někomu z vás se již za pár týdnů začnou ve skleníku červenat rajčata. Ty první si vždy ráda vychutnám čerstvé, samotné. Domácí jsou nejlepší. Ale pokud jich budete mít časem více a budete chtít vyzkoušet nějakou změnu, pomůže vám třeba recept na plněná rajčata.

Suroviny:
200g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
150 g eidamu
50 g slaniny
8 větších rajčat
2 cibule
olej
pepř a sůl

Postup na přípravu plněných rajčat

Rajčata umyjeme a uřízneme jejich vrchní část, vršky si odložíme stranou. Rajčata vydlabeme, ochutíme je pepřem a solí.
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemno. Slaninu nakrájíme na malé kousíčky a společně s cibulí ji vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme.
Sýr nastrouháme na jemno, smícháme s osmaženou směsí. Přidáme hovězí i vepřové mleté maso a vše důkladně zamícháme, až se směs spojí.
Podle chuti osolíme a opepříme. Směsí naplníme vydlabaná rajčata, na maso položíme odříznutou vrchní část rajčat a vyskládáme je na pečící papír. Rajčata dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 35 minut. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *