Špagety Primavera II.

Podzim máme v plném proudu, ale komu se stýská po jaru, ten si může připravit náš dnešní tak trochu jarní recept. Špagety Primavera jsou lehkým jarním jídlem bez masa, potřebujeme však čerstvá rajčata a další zeleninu.

Suroviny:
400 g špaget
200 g sýr ricotta
200 g brokolice
120 ml mléka
50 g strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
2 střední mrkve
2 rajčata
1 červená paprika
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř

Postup na přípravu špaget Primavera

Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a udržujeme teplé. Mezi tím si pokrájíme česnek nadrobno, mrkev očistíme a pokrájíme na malé nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky a papriky nakrájíme na tenké proužky.
Na olivovém oleji osmahneme česnek, přidáme zeleninu a pepř a 5 minut dusíme. Nyní si připravíme omáčku. Ricottu rozmícháme s mlékem, parmezánem a petrželkou, zahřejeme a asi 5 minut povaříme do zhoustnutí.
Uvařené špagety promícháme se zeleninou a na vrch přidáme omáčku. Ihned podáváme. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *