Hovězí guláš na pivě

Pokrm nejvíce podobný guláši, tak jak jej známe dnes, pochází z Maďarska, kde byl podáván vojákům jako vydatný oběd s vysokým podílem masa. My si dnes ale ukážeme recept na českou odnož tohoto rozmanitého pokrmu. A když českou, tak v něm nesmí chybět pivo.

Suroviny:
700 g hovězího masa
300 ml černého piva
100 g špeku
5 stroužků česneku
1 velkou cibuli
1 chilli papričku
jíšku
mletou sladkou papriku
kmín
majoránku
mletý pepř
sůl

Postup na přípravu hovězího guláše na černém pivě

Špek si nakrájíme na malé kostičky a v hrnci jej vyškvaříme, poté do něj přidáme kmín. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli na kmíně opečeme dohněda, což dodá guláši správnou barvu.
Nyní přidáme na kostky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Posypeme ho mletou paprikou a přidáme chilli papričku. Vše zalijeme černým pivem a dusíme, občas podle potřeby podléváme (vodou nebo pivem).
K závěru přidáme k masu utřený česnek, přisypeme pepř a dle chuti osolíme. Na úplný závěr guláš dochutíme majoránkou a můžeme jej také zahustit jíškou.
Hovězí guláš podáváme nejlépe s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *