Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš je velmi jednoduchý a rychlý pokrm. Jak již název napovídá, jde jídlo připravované nejčastěji trampy v kotlíku nad ohněm. Základem je hovězí maso, které se často doplňuje o nejrůznější uzeniny.
V přírodě je manipulace s otevřeným ohněm povolena pouze na vyhrazených místech, proto při vaření dbejte zvýšené opatrnosti! Bylo by velmi nemilé, kdybyste kvůli našemu receptu zapálili les 😉

Suroviny:
400 g hovězího masa
400 g brambor
40 g tuku
40 g slaniny
2 rajčata
1 zelená paprika
1 cibule
1 lžička sladké papriky
kmín
pepř a sůl

Postup na přípravu kotlíkového guláše

Hovězí maso opereme a nakrájíme na menší kostky. Tuk a nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme sladkou papriku, maso, sůl, mletý pepř, tlučený kmín a přikryté dusíme ve vlastní šťávě.
Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, očištěnou, nakrájenou zelenou papriku, rajčata a vše smícháme s masem. Podle potřeby ještě podlijeme horkou vodou a dosolíme, poté vaříme doměkka.
Kotlíkový guláš se tradičně podává s chlebem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *