Rýže s kuřecím masem

Vařená rýže s kuřecím masem a ostatními ingrediencemi, ochucená sójovou omáčkou a vínem, je velmi vhodnou lehkou večeří. Pod názvem kamameshi je také obvyklým jídlem v japonských restauracích.

Suroviny:
200 g kuřecího masa
3 hrnečky rýže
3 ½ hrnečku vody
3 lžíce hráčku
1 karotka
1 lžíce vývaru

Marináda na kuře:
2 lžičky rýžového nebo bílého vína
1/3 hrnečku sójové omáčky

Postup na přípravu rýže s kuřecím masem

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a ponecháme ponořené v marinádě asi 10 minut. Do hrnce si dáme předem propláchnutou rýži a vodu. Karotku nakrájíme na kolečka. Přidáme ostatní přísady včetně kuřecího masa a marinády. Rýži necháme vařit do změknutí.
Rýži vaříme nejlépe zprvu velmi zprudka, a to 2 – 3 minuty, dále na mírném ohni asi 4 – 5 minut a dovaříme jí na velmi mírném ohni nebo pouze na zahřáté plotýnce po dobu 15 – 20 minut.
Podáváme se sójovou omáčkou buď jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k rybám či k jinému masu. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *