Rýžová polévka

Tentokrát si ukážeme recept na rychlou, dietní a trochu opomíjenou rýžovou polévku. Navíc, pokud vám z hlavního chodu zbude trocha uvařené rýže, nabízí se právě tato výborná polévka.

Suroviny:
1 litr zeleninového vývaru
80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g rýže
40 g másla
30 g mouky
20 g cibule
15 ml mléka
1 žloutek
sůl a pepř

Postup na přípravu rýžové polévky

Rýži zběžně přebereme, poté opereme, spaříme a osmažíme na másle s drobně nakrájenou cibulí. Poté dle chuti osolíme, zalijeme studenou vodou a udíme do měkka. Mezi tím si na másle zpěníme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světle žlutou jíšku.
Světle žlutou jíšku zředíme zeleninovým vývarem a povaříme. Pak přidáme udušenou rýži, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, na závěr přidáme utlučený pepř a ozdobíme petrželkou.
Tuto polévku můžeme připravit také tak, že udušenou rýži sítem prolisujeme a pak dáme do polévky.
Polévku můžeme obohatit také o hrášek, květák, brokolici nebo houby. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *