Rizoto se zelím a uzeným masem

Rizoto lze připravit snad na tisíc způsobů. Pro přípravu dnešní receptu budeme ale potřebovat pouze 3 základní suroviny, uzené maso, kyselé zelí a samozřejmě rýži.

Suroviny:
500 g rýže
500 g uzeného masa
500 g kyselého zelí
1 cibule
olej
sůl a pepř

Postup na přípravu rizota se zelím a uzeným masem

Rýži uvaříme do poloměkka v lehce osolené vodě. Mezitím si na kapce olivového oleje opečeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Kvůli časové úspoře uvaříme uzené maso v tlakovém hrnci. Do mísy vysypeme vařenou rýži, na kousky nakrájené uzené maso, opečenou cibulku a kyselé zelí. Dle chuti osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Zapékací mísu vymažeme olejem a připravenou směs do ní nasypeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160°C přibližně 15 minut.
Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo kyselou okurkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *