Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček patří co do pracnosti mezi nejsnazší dezerty. Což mu však neubírá na chuti a už vůbec ne na oblíbenosti. Ořechový chlebíček se často peče také jako vánočního cukroví. Co budeme na přípravu potřebovat:

Suroviny:
280 g moučkového cukru
280 g polohrubé mouky
140 g strouhaných nebo mletých vlašských ořechů
20 g másla
5 g mouky na vál
4 ks vajec (jedno na potření)
citrónovou kůru
vanilkový cukr

Postup na přípravu ořechového chlebíčku

Moučkový cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr a 3 celá vejce promícháme (vyšleháme) v míse. Poté přidáme strouhané vlašské ořechy a polohrubou mouku. Uhněteme těsto, ze kterého uděláme na vále 2 válečky, ty dáme na potřený plech (nebo pečící papír) a potřeme je umíchaným vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170°C dozlatova asi 60 minut. Upečené, ještě teplé opatrně nakrájíme, ale podáváme studené.
Recept můžeme také obohatit o fíky, datle či rozinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *