Drůbeží játrová paštika s vlašskými ořechy

Chutí se snad nic nevyrovná domácí paštice, samozřejmě nejlepší je na čerstvém křupavém a ještě teplém krajíci chleba. Připravte si společně s námi výbornou drůbeží játrovou paštiku s vlašskými ořechy.

Suroviny:
250 g drůbežích jater
100 g másla
10 ks vlašských ořechů
5 ks lístků šalvěje
1 lžička oleje
1 lžička sójové omáčky
1 stroužek česneku
worcesterská omáčka
volitelně další paštikové koření (skořice, hřebíček, kmín, tymián, sušená cibule)
sůl a pepř

Postup na přípravu játrové paštiky

Drůbeží játra umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Společně s lístky šalvěje je asi 3 minuty prudce osmahneme na oleji. Poté ztlumíme plamen a ještě 5 minut podusíme tak, aby byla uvnitř ještě růžová.
Polovinu vlažných jater umixujeme se šalvějí, česnekem, máslem, worcesterskou omáčkou a dalším případným paštikovým kořením na pyré a dochutíme solí a pepřem. Zbytek jater nakrájíme na tenké nudličky. Vlašské ořechy nakrájíme na čtvrtky, případně na drobnější kousky.
Játrový krém navrstvíme spolu s nakrájenými játry a ořechy do formy na srnčí hřbet (případně do sklenic) a necháme v lednici vychladit do druhého dne.
Podáváme nejlépe na čerstvém pečivu s brusinkami. Dobrou chuť.

Poznámka:
Takto připravená paštika není vhodná k dlouhodobému skladování, ale v lednici vám minimálně týden bez problémů vydrží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *