Houbová paštika

Pokud občas zajdete do lesa, jistě jste si všimli, že v posledních týdnech nám hojně rostou houby. A pro dobrý „úlovek“ nemusíte ani chodit daleko, při současném počasí, které houbám evidentně přeje, lze najít pravé hřiby například i v městském parku.

I když z vašich úlovků dokážete připravit vynikající smaženici, časem se vám také přejí. A co tedy dále hub připravit? Co třeba houbovou paštiku. Recept uvádí jako hlavní surovinu žampiony, ale pravý hřib také dobře poslouží.

Suroviny:
200 g hnědých žampionů
50 g másla
2 ks šalotky
2 stroužky česneku
2 lžičky hrubozrnné hořčice
3 lžíce nasekaného tymiánu
2 lžíce zakysané smetany
1 pórek
sůl

Postup na přípravu houbové paštiky

Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme jemně nasekané šalotky a chvíli je opékáme. Pak vmícháme jemně nasekaný pórek a opékáme jej, aby zavadl a změkl. Poté vmícháme utřené stroužky česneku a po zhruba dvou minutách i jemně nasekané žampiony. Když jsou měkké, vmícháme hořčici a smetanu a společně prohřejeme. Na samý závěr vmícháme nasekaný tymián a dochutíme solí.
Houbová paštika je nejlepší na čerstvém pečivu, například ještě teplé francouzské bagetě. K ozdobení můžete použít třeba rukolu. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *