Anglické rolky z vinné klobásy

Recept na slanou chuťovku z Anglie nám ukáže trochu netradiční způsob využití u nás celkem oblíbené vinné klobásy.

Suroviny:
250 g vinné klobásy, vymačkané ze střívka
250 g chlazeného listového těsta
1 lžíce olivového oleje
1 červená cibule, nakrájená nadrobno
1 vejce, prošlehané
pár čerstvých šalvějových lístků
hrst strouhanky
špetka strouhaného muškátového oříšku
sezamové semínko
sůl

Postup na přípravu anglické rolky

Můžeme začít tím, že si předehřejeme troubu na 180°C. Pak na oleji zprudka dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, to nám zabere asi 20 minut. Na posledních pár minut k ní přidáme šalvějové lístky. Poté cibulku přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Poté přidáme vymačkanou vinnou klobásu, strouhanku a muškátový oříšek a vše dobře promícháme.
Listové těsto vyválíme na lehce pomoučněné ploše na dlouhý, úzký obdélník široký asi 10 cm. Klobásovou směs rozložíme podélně do jeho středu. Okraje potřeme prošlehaným vejcem a směs do těsta opatrně zabalíme.
Ostrým nožem nakrájíme váleček na kousky a rozložíme je na plech, potřeme je zbylým vajíčkem, posypeme je zlehka solí a sezamem. Pečeme asi 25 minut dozlatova. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *