Rizoto se zeleninou

Rýže obsahuje mnoho minerálů, vitamínů skupiny B, sacharidy a vlákninu. V kombinaci se zeleninou tak dostáváme velmi zdravý, výživný ale dietní pokrm. Příprava našeho rizota vám zabere přibližně 30 minut. Jde o levný recept na 4 porce.

Suroviny:
400 g rýže
300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice, pórek)
30 g jemně nastrouhaného sýra
200 ml masového vývaru
100 ml bílého vína
3 lžíce olivového oleje
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu rizota se zeleninou

Do hrnce dáme lžíci oleje, rozehřejeme, přisypeme rýži a za stálého míchání ji orestujeme. Zalijeme býlím vínem a bez pokličky necháme téměř vyvařit, ryži přitom mícháme. Potom přilijeme vývar. Zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka přibližně 20 minut.
Mraženou zeleninu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a na zbylém oleji ji krátce orestujeme. Promícháme s rýží, dle chuti osolíme a opepříme.
Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. Podávat můžeme s kyselou okurkou či červenou řepou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *