Tyrolské knedlíčky

Fazolovou polévku již umíme, proto si nyní ukážeme recept na tyrolské knedlíčky, které se výborně hodí právě do luštěninových polévek. Celková příprava by vám neměla zabrat více jak 15 minut.

Suroviny:
300 g slaniny
100 g housky
30 g uzeného masa
40 g mouky
20 g másla
50 ml mléka
1 žloutek
zelená petržel

Postup na přípravu tyrolských knedlíčků

Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji. Pak do ní vložíme na kostičky nakrájenou housku, a usmažíme se sekanou zelenou petrželkou. V míse si připravíme z mouky, soli, mléka, másla a žloutku řidší těsto a dobře je vypracujeme. Potom do těsta zamícháme vařené, uzené, drobně usekané maso, vychladlou housku se slaninou a dáme nejméně na 30 minut odpočinout. Z odpočinutého těsta tvoříme malé knedlíčky, které povaříme v polévce 8 minut. Tyrolské knedlíčky se nejlépe hodí do luštěninových polévek, tj. již zmíněné fazolové nebo hrachové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *