Jahodový dort s tvarohovým krémem

Sezóna jahod je v plném proudu, recept na jahodový dort s tvarohovým krémem tak jistě přijde vhod. Tento dezert samozřejmě nejlépe chutná pořádně vychlazený, proto se ovocné dorty stávají v letních dnech vyhledávaným osvěžením.

Suroviny:
500 g jahod
250 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
3 vejce
2 dortové želé (čiré + červené)
1 želatina
1 lžička prášku do pečiva
1 citrón
Jahodová marmeláda
cukr
tuk a strouhanka

Postup na přípravu jahodového dortu

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout a mezi tím si připravíme na dort tvarohový krém. Dle návodu na obalu si připravíme želatinu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, dle chuti přidáme cukr a připravenou želatinu. Celou směs rozmixujeme mixérem, aby v krému nezůstaly žádné hrudky.
Na vychlazený korpus naneseme tenkou vrstvu jahodové marmelády, na ni rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a na něj poskládáme na plátky nakrájené jahody. Dort poté zalijeme dortovým želé, které si opět připravíme dle návodu na obalu (s vodou, cukrem a trochou citrónové šťávy).
Hotový dort necháme ztuhnout a vychladit v ledničce. Podávat jej můžeme například se šlehačkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *