Halušky

Dnes si ukážeme klasický a jednoduchý recept na staré dobré halušky, které můžeme použít jako přílohu k masu připravenému prakticky na libovolný způsob. Nejlepší jsou však pouze s brynzou a slaninou, zde je ale zase dobré použít pro těsto trochu odlišný recept – hlavní surovinou jsou brambory. My se však dnes obejdeme zcela bez brambor, stačit nám bude hrubá mouka a vejce.

Suroviny:
300 g hrubé mouky
3 vejce
mléko
sůl

Jak připravit halušky

Prosátou mouku promícháme s rozšlehanými vejci a solí, podle potřeby zředíme malým množstvím mléka tak, aby vzniklo středně husté těsto, a necháme jej stát asi deset minut.
Část těsta položíme na navlhčené prkénko, nožem odkrajujeme podlouhlé kousky přímo do vařící osolené vody a krátce povaříme. Během vaření je jemně promícháváme, aby se nám nepřilepily k sobě ani ke dnu hrnce. Jakmile halušky vyplavou na hladinu, jsou již uvařené a můžeme je vyjmout odpěňovačkou. Okapané halušky podáváme ještě teplé jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *