Ruský boršč

Pravý ruský boršč je světlá, mírně načervenalá polévka, jemně nakyslé, masové, kořeněné a zeleninové vůně a chuti. Je to polévka řidší konzistence s vložkou na kostičky nakrájeného masa a brambor a na nudličky nakrájené kořenové zeleniny, červené řepy a zelí.
Když se tato polévka povede, je opravdu výborná. Nenechte se tedy zastrašit množstvím potřebných surovin a vyzkoušejte pravý ruský boršč dle našeho receptu.

Suroviny:
250 g hovězího masa (přední bez kosti)
100 g hlávkového zelí
80 g brambor
70 g vepřové maso (plec)
70 g kořenové zeleniny
50 g smetany
20 g červená řepa
20 g slaniny
3 rajčata
1 citrón
1 menší cibule
mletá paprika
hladká mouka
nové koření
bobkový list
cukr
polévkové koření
sůl

Jak připravit pravý ruský boršč

Opláchnuté hovězí a vepřové maso zalijeme asi 1,5 litrem vody a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vodu osolíme, přidáme bobkový list a nové koření, oloupanou a rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny. Vepřové maso však vyndáme dříve, aby se nám nerozvařilo.
Po uvaření hovězího masa vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a hlávkové zelí, oloupané, opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, opláchnutá a na menší kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, mírně ji rozškvaříme, zpěníme na ní lehce papriku a přidáme do polévky.
Prosátou mouku rozšleháme pečlivě se smetanou, za stálého promíchávání vlijeme do polévky a vaříme nejméně 30 minut.
Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou červenou řepu, nakrájenou na hrubší nudličky, vložíme kostičky nakrájeného hovězího a vepřového masa.
Na závěr polévku přichutíme citrónovou šťávou a cukrem a znovu krátce povaříme. Hotovou polévku ještě dochutíme polévkovým kořením. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *