Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i řada krásných tradic. Pro mnohé z vás je nedílnou součástí Vánoc také rybí polévka. Dnes vám představíme recept na rybí polévku s kyselým zelím a rajčatovým protlakem.
Suroviny:
300 g kapra nebo rybího filé
200 g kyselého zelí
120 ml kyselé smetany
50 g rajčatového protlaku
40 g másla
40 g hladké mouky
1 cibule
asi litr vody
sůl
Postup na přípravu rybí polévky
Očistěnou rybu podusíme v troše osolené vody. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekané zelí, zaprášíme moukou a znovu osmahneme.
Poté zředíme vývarem z ryby, přidáme horkou vodu a chvíli povaříme. Nakonec polévku ochutíme rajčatovým protlakem, případně dosolíme.
Servírujeme tak, že talířů vložíme každému vždy kousek ryby, lžíci husté kyselé smetany a zalijeme horkou polévkou. Dobrou chuť.