Těstovinový salát s tuňákem

Máme konec ledna a některým vytrvalcům stále vydržela pevná vůle v povánoční dietě, kterou nasadil snad každý z nás. Nejen pro tyto vytrvalce přinášíme poměrně dietní, ale velmi chutný recept na těstovinový salát s tuňákem a domácí majonézou.

Suroviny:
250 g těstovin (penne)
200 g cherry rajčátek
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
5 vajec
1 svazek jarní cibulky
½ salátové okurky
sůl
olej
mletý pepř

Postup na přípravu těstovinového salátu s tuňákem

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje, scedíme je a necháme vychladnout. Tři vejce si uvaříme natvrdo a nakrájíme je na osminky. Cherry rajčátka opláchneme a překrojíme na polovinu, omytou okurku nakrájíme na kostičky a cibulku na hrubší kolečka.
Obě syrová vejce rozklepneme a dáme do užší s vyšší nádoby a přelijeme 300 ml oleje. Za pomoci ponorného mixéru vytvoříme domácí majonézu, kterou nezapomeneme osolit a opepřit.
Do větší mísy dáme těstoviny a všechny pokrájené ingredience. Lehce vmícháme obsah obou konzerv tuňáka, již bez šťávy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme domácí majonézu a opatrně promícháme všechny ingredience.
Vzniklý salát necháme vychladnout v lednici. Chceme-li salát odlehčit, dáme místo majonézy zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *