Bramborový salát s nakládanými houbami

Na štědrovečerní stůl bezesporu patří bramborový salát. Jeden si jej dává ke kaprovi, druhý zase ke smaženému vepřovému řízku. Ale domácí bramborový salát je zkrátka povinností u obou. Dnes si ukážeme recept na bramborový salát s nakládanými houbami. A asi jako každý bramborový salát i tento chutná lépe jako uležený z předchozího dne. Myslete na to a vrhněte se na jeho přípravu tedy již třiadvacátého.

Suroviny:
1 kg brambor
4 natvrdo uvařená vejce
100 g hříbků v octě
1 jablko
1 cibule
1 šálek hovězího vývaru
majonéza
sůl a pepř

Postup na přípravu bramborového salátu

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a vystydlé nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme.
Nakládané houby nakrájíme na menší kousky. K bramborům přidáme na plátky nakrájené vejce, cibuli, jablko, houby, zalijeme je třemi lžícemi vychlazeného masového vývaru a necháme vsakovat.
Na závěr do salátu jemně vmícháme majonézu, kterou dle chuti můžeme ještě dochutit cukrem, vínem i hořčicí. Navrch posypeme petrželkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *