Studená polévka Cantaloupe

Léto máme v plném proudu, a i tento víkend nám budou venkovní teploty atakovat třicítku. Což jsou asi ideální podmínky pro přípravu naší studené polévky Cantaloupe.

Suroviny:
1 cukrový meloun Cantaloupe, asi 1,5 kg
1 červený pomeranč
2 lžíce limetkové šťávy
4 plátky prosciutta
špetka čerstvého mletého barevného pepře
špetka mořské soli

Postup na přípravu studené polévky Cantaloupe

Z melounu vykrájíme dužinu a pokrájíme ji na menší kostky, které následně rozmixujeme dle individuálních preferencí dohladka nebo nahrubo. Hrubší kousky jsou totiž také v polévce výtečné.
Rozmixovaný meloun Cantaloupe dochutíme šťávou z pomeranče a limetky, osolíme a přidáme také nahrubo mletý barevný pepř.
Polévku servírujeme s plátkem prosciutta, který jsme předtím opražili na suché pánvi. Dobrou chuť a příjemnou i druhou polovinu letních prázdnin.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Mlýnek na kávu

    Jaký mlýnek na kávu je ten pravý pro vás - elektrický nebo manuální?