Bylinkový čaj se zázvorem a ovocem proti nachlazení

V letošní zimě jsme si sice velkých mrazů zatím příliš neužili (pro většinu z nás naštěstí), ale i střídání teplot klade vysoké nároky na odolnost našeho organismu. To pak nakupujeme nejrůznější hotové nápoje, které ovšem nemusí být žádnou delikatesou. Připravíme si proto bylinkový čaj proti nachlazení sami a podle vlastní chuti.

Suroviny:
800 ml vody
4 sáčky libovolného bylinkového čaje (dle chuti, např. Pickwick Herbalis Nachlazení)
3 lžíce medu
3 kolečka pomeranče
2 kolečka citrónu
zázvor (kolik kdo snese, čím více, tím lépe, minimálně cca 3 cm)

Postup na přípravu čaje proti nachlazení

Jak je vidět již z potřebných surovin, budeme připravovat rovnou plný džbánek čaje. Pozor u citrusových plodů – ty nesmí být chemicky ošetřené, nebo musí mít alespoň okrájenou kůru.
Sáčky s čajem vložíme do džbánku, přidáme nadrobno nakrájený (nebo nastrouhaný) zázvor, kolečka pomeranče a zalijeme vařící vodou. Džbánek zakryjeme a necháme asi 10 minut louhovat. Poté sáčky s čajem vyndáme a přidáme med a kolečka citrónu. Samozřejmě pijeme ještě teplé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *