Kuře na tymiánu a pomerančích

Pečené kuře je častým pokrmem v českých domácnostech. Proč ale tento již tradiční pokrm trochu neobměnit. Zkuste svůj starý osvědčený recept jednou vynechat a upečte kuře na tymiánu a pomerančích dle našeho receptu.

Suroviny:
1 malé kuře
3 pomeranče
40 g másla
tymián
olej
pepř a sůl

Jak připravit pečené kuře na tymiánu

Rozmražené, dobře opláchnuté a osušené kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a po obou stranách na rozehřátém oleji a másle opečeme.
Opečené porce kuřete posypeme tymiánem a vložíme do středně horké trouby. Před dohotovením přidáme do vypečené masové šťávy šťávu ze dvou pomerančů a špetku ostrouhané, dobře omyté pomerančové kůry.
Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle jej na malém plamenu krátce prohřejeme.
Měkké porce kuřete přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Hned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *