Domácí Baileys

Vánoce nejsou pouze o dobrém jídle, ale také o svátečním pití. Vhod přijde třeba krémový likér. A pokud jste narazili na tento náš recept, předpokládáme, že znáte originální jemný irský likér Baileys a není proto nutné ho zde detailně představovat. Dle našeho receptu si ho však můžete během chvilky připravit sami doma. Nezaručujeme sice zcela identickou chuť, jakou znáte u Baileys, ale věřte, že i náš likér chutná výborně.

Suroviny:
500 ml rumu
500 ml mléka
2 slazená mléka
1 kokosový pudink

Recept na domácí Baileys

Zavřené plechovky se slazeným mlékem vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme jej k varu a vaříme při mírné teplotě asi 2 hodiny. Potom plechovky vyjmeme a necháme je zchladnout.
Mezitím z mléka a pudinkového prášku uvaříme dle návodu běžný pudink. Mírně ho mícháme až do zchladnutí, aby nám nevznikl škraloup.
Nyní otevřeme plechovky se slazeným mlékem a vlijeme veškerý jejich obsah do mixéru. Přidáme ještě zchladlý pudink, promixujeme a nakonec vlijeme ještě půl litru rumu a znovu zlehka promixujeme.
Hotový likér nalijeme do dvou půllitrových lahví, uzavřeme a před podáváním necháme vychladnout v ledničce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *