Ananas smažený v pivním těstíčku

Pokud máte rádi ananas na nejrůznější způsoby a už vám pomalu dochází inspirace, vyzkoušejte trochu netradiční dezert v podobě smaženého ananasu v pivním těstíčku.

Suroviny:
1 čerstvý ananas
250 ml piva (nejlépe světlý ležák)
2 vejce
7 lžic hladké mouky
olej na smažení
skořicový cukr na posypání
sůl

Omáčka:
80 g krupicového cukru
400 ml mléka
3 ks žloutků
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička škrobové moučky

Postup na přípravu ananasu v pivním těstíčku

Začneme přípravou těstíčka, k pivu přidáme vejce, mouku, sůl a vše vyšleháme do hladkého těstíčka, které necháme chvilku odstát.
Pokračujeme tedy přípravou omáčky. Do vyššího hrnce vložíme žloutky, vanilkový i krupicový cukr, škrobovou moučku, mléko a vše rozmícháme do hladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme zhoustnout.
Těstíčko nám stále odpočívá, můžeme si připravit ananas. Ten očistíme a nakrájíme na kolečka. Někomu se může lépe pracovat s kolečky, někdo si je ještě raději rozpůlí nebo rozčtvrtí. Naporcovaný ananas pak obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Na talíři posypeme dle chuti skořicovým cukrem a podáváme s teplou vanilkovou omáčkou, kterou lze nahradit v jednodušší variantě také zakysanou smetanou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *