Stále tu máme období letního grilovaní, kuřecí maso vzhledem ke své ceně patří k oblíbeným surovinám určeným na gril. Hlavní chuť masu dodáme marinádou, tentokrát s hlavní velmi oblíbenou složkou – pivem.
Suroviny:
12 ks kuřecích křidýlek
6 ks kuřecích paliček
4 ks horních kuřecích stehýnek
sůl
Marináda:
0,3 litru černého piva
3 stroužky česneku
sójová máčka
grilovací koření
mletá pálivá paprika
Postup na přípravu kuřecích kousků na pivu a česneku
Kuřecí stehýnka, křidýlka a paličky omyjeme a osušíme. Kuřecí kousky osolíme a naložíme přes noc do marinády. Tu si připravíme smícháním černého piva, sójové omáčky, grilovacího koření, prolisovaného česneku a mleté pálivé papriky.
Naložené kuřecí kousky vyjmeme z marinády a položíme na gril. Maso grilujeme do zlatova a pravidelně a relativně často ho potíráme zbylou marinádou.
Hotové kousky podáváme se zeleninový nebo bramborovým salátem. Jak příloha však bohatě postačí také čerstvé pečivo. Dobrou chuť.