Grilovaná kuřecí křidélka na medu

Rádi na zahradě grilujete? Zkuste náš recept na grilovaná kuřecí křidélka na medu. Tento recept řadíme mezi levné recepty, neboť kuřecí maso patří u nás mezi masa nejlevnější. Navíc kuřecí křidélka se výborně hodí na gril, protože nevyžadují dlouhou tepelnou úpravu. Zpravidla stačí 30 minut a můžeme je podávat.

Suroviny:
12 ks kuřecích křidélek
3 lžíce kečupu
1 lžíce medu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžička sojové omáčky
1 lžička cukru

Postup na přípravu grilovaných kuřecích křidélek na medu

Nejprve si připravíme marinádu z kečupu, medu, hořčice, worcesterové a sojové omáčky a cukru. Zmíněné suroviny důkladně promícháme v míse, pro 12 kusů křidélek nám bude stačit středně velká mísa. Omytá a osušená kuřecí křidélka poté naložíme do připravené marinády. Křidélka v omáčce důkladně obalte, nádobu přikryjte a na přes noc uložte do lednice.
Druhý den pokládáme křidélka na gril, můžeme použít buď přírodní zahradní či moderní elektrický. Důkladné propečení by nemělo zabrat více jak 30 minut. Nezapomínejte však křidélka pravidelně obracet. Poté můžeme ihned podávat, nejlépe s nakrájeným čínským zelím a celozrnným chlebem. Dobrou chuť

Jedna myšlenka na “Grilovaná kuřecí křidélka na medu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *