Dánská pivní polévka

Tvrdí se, že Dánové mají rádi sladké pokrmy a moučníky s různými druhy ovoce, zejména jablky, které doplňují šlehačkou nebo smetanou. Jejich pivní polévka mezi sladké pokrmy jistě patří, tak to bude asi pravda 🙂

Suroviny:
400 ml černého piva
250 g tmavého chleba
10 ml smetany ke šlehání
4 lžíce cukru
1 citron
1,5 l vody

Postup na přípravu dánské pivní polévky

Tmavý chléb nakrájíme na krajíčky, nalámeme na kousky, vložíme do hrnku, zalijeme pivem a vodou a několik hodin máčíme. Potom hrnec dáme na vařič a za občasného míchání polévku vaříme do zhoustnutí.
Poté polévku sejmeme z ohně a prolisujeme hustým sítkem. Potom polévku ochutíme citronovou šťávou a osladíme.
Na talíři podle chuti polévku doplníme šlehačkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *