Chlebová polévka

Přemýšlíte občas co se starým tvrdým chlebem? Zkuste uvařit chlebovou polévku. Pro dnešní mladou generaci to bude asi překvapivý recept, ale jde o dobrou a sytou polévku, kterou nám vařily naše babičky.

Suroviny:
300 g tvrdého chleba (4 až 5 krajíců)
200 ml smetany
40 g másla
1 vejce
kmín
petrželka
sůl

Postup na přípravu chlebové polévky

Tvrdý chléb nalámeme do 1 litru studené vody, přidáme kmín, sůl a necháme zvolna vařit asi hodinu. Po této době procedíme polévku řidším cedníkem a protlačíme zbývající kousky rozvařeného chleba. Polévku opět přivedeme do mírného varu, přilijeme rozšlehané vejce a smetanu.
Polévku podáváme horku, posypanou sekanou petrželkou, navrch vložíme kousek čerstvého másla. Polévka má krémovou barvu a charakteristickou chlebovou vůni. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *