Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky jsou tradiční českou přílohou k masům doplněným zelím nebo špenátem. Lze je podávat také samotné jen s osmaženou cibulkou. Zkrátka jde o klasiku, která nezabere příliš času, ale přesto si na ní můžeme výborně pochutnat.

Suroviny:
250 g směsi bramborových knedlíků v prášku
200 ml vody
130 g oloupaných strouhaných syrových brambor
sádlo
sůl

Postup na přípravu chlupatých knedlíků

Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, vodu a trošku soli a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta poté vykrajujeme lžící noky a zavařujeme je přímo do vařící osolené vody.
Po zavaření je opatrně nadzvedáváme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu, při vaření je občas zamícháme. Vaříme asi osm minut, pak je vyjmeme, necháme dobře okapat a potom je promastíme sádlem.
Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *