Velikonoční nádivka s kopřivami

Dnes máme již Velký pátek, a proto je nejvyšší čas ukázat si nějaký velikonoční recept. Vybrali jsme jarní velikonoční nádivku, která se připravuje z čerstvých voňavých bylinek, přidáme do ní také hrst mladých kopřiv.

Suroviny:
300 g uzeného masa
200 ml polotučného mléka
10 rohlíků (nakrájených nadrobno)
7 vajec
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
1 hrst mladých kopřiv (nasekaných nadrobno)
muškátový oříšek
prášek do pečiva
sůl a pepř

Postup na přípravu velikonoční nádivky

Nejprve si pokrájíme rohlíky a nasypte do větší mísy. Rozklepnutá vejce důkladně našleháme v mléce, přidáme k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs poté přelijeme na rohlíky a necháme je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani příliš hustá.
Maso povaříme, necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na drobné kostky. V pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zlehka opečeme. Znovu necháme vychladnout a pak přidáme k rohlíkům a vajíčkům. Promícháme, přisypeme kopřivy, pažitku a petrželku. Na závěr dle chuti dosolíme (případně opepříme) a vmícháme asi půlku prášku do pečiva.
V plechu nebo větším pekáči rozpustíme máslo, rozetřeme ho po dně i po stěnách a pak rozprostřeme nádivku. V předehřáté troubě na 200 °C pečeme nádivku dozlatova.
Nádivka je výborná teplá i studená, samotná i s přílohou (např. zelený salát). Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *