Vajíčková pomazánka s pórkem

V následujících dnech budeme oslavovat svátky jara – Velikonoce. Přinášíme vám proto jeden inspirativní recept jak chutně zužitkovat vykoledovaná vajíčka.

Suroviny:
8 vajec
2 lžíce majonézy
3 lžíce pórku nakrájeného nadrobno
½ lžičky dijonské hořčice
¼ lžičky sladké papriky
sůl a pepř

Postup na přípravu vajíčkové pomazánky s pórkem

Uvařená vejce oloupeme, pomocí kráječe nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy. Kam přidáme majonézu, hořčici, pórek, papriku, osolíme a opepříme. Vejce vidličkou ještě rozmačkáme a důkladně celou směs promícháme.
Vajíčková pomazánka se hodí na jakékoliv čerstvé pečivo, světlé, tmavé i na obyčejný chléb. Dobrou chuť.

Tip:
Čerstvě uvařená vejce dejte na chvíli pod proud studené vody, budou se vám pak lépe loupat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *