Tatarský biftek ze škrábaného masa

Traduje se, že „recept“ tatarský biftek do Evropy dovezli kočovní Tataři. Pro samé válčení neměli čas na vaření. A tak si vždy ráno před cestou dali pod sedlo kus hovězího masa. To se během celodenního rajtování rozklepalo a díky koňskému potu i jemně prosolilo. Večer tak už jen stačilo hotový pokrm s chutí zkonzumovat 🙂
Dnes tatarský biftek připravujeme odlišným způsobem, ale základ je stejný – syrové maso.

Suroviny:
500 g hovězí svíčkové
100 g kaparů
4 žloutky
4 kapky tabaska
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce kečupu
1 posekanou kyselou okurku
1 nadrobno nakrájenou červenou cibuli
sůl a pepř

Postup na přípravu tatarského bifteku

Maso naškrábeme ostrým nožem a smícháme s tabaskem, worcesterskou omáčkou, kečupem a posekanými okurkami. Podle chuti dosolíme a opepříme. Na talíř vždy nandáme bochánek masa, na něj rozklepneme žloutek z vajíčka a vedle naservírujeme hořčici, cibuli a kapary. Finální tatarský biftek nechť si každý umíchá dle své chuti.
Tatarský biftek podáváme s topinkami opečenými na sádle a potřenými česnekem. Dobrou chuť.

Poznámka: Maso lze místo škrábání také umlít. Ale škrábání jednoznačně preferujeme, více práce je ve výsledku určitě znát. Zejména, pokud se použije tak drahá surovina, jakou je hovězí svíčková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *