Staročeská vepřová na zázvoru

Dánská pivní polévka nepřinesla žádný velký ohlas, proto se dnes vrátíme ke staré dobré české kuchyni. Zároveň ale do receptu zapojíme i aktuální trend v podobě oblíbeného zázvoru.

Suroviny:
800 g vepřové pečeně
30 g sádla
2 lžičky mletého zázvoru
1 větší cibule
½ lžičky kmínu
pepř a sůl

Postup na přípravu staročeské pečeně na zázvoru

Vepřovou pečeni osolíme, posypeme mletým zázvorem a drceným kmínem. Na kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme na něj na prstence nakrájenou cibuli, mírně ji zpěníme, pak vložíme připravené maso, opečeme ho, podlijeme a za stálého přelévání šťávou a podlévání vodou ho upečeme doměkka.
Hotové maso vyjmeme a vysmahnutím připravíme přírodní šťávu. Maso podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *