Vepřové ražniči

Vepřové ražniči neboli maso na špízu se zeleninou je nejlepší z předem naloženého masa a čerstvé zeleniny. Jde o velmi rychlý, variabilní, jednoduchý a levný recept.

Suroviny:
400 g vepřového masa z kýty (nejlépe z ořechu)
80 g slaniny
½ klobásy
4 menší cibule
2 papriky (červená a žlutá)
olej
sůl a pepř

Postup na přípravu vepřového ražniči

Vepřové maso pokrájíme přes vlákna na řízky, naklepeme je, pokrájíme na čtverečky s hranou asi dva centimetry, potřeme olejem, vložíme do misky a necháme několik hodin v chladničce nakřehnout.
Před podáním je osolíme, opepříme, napícháme střídavě s kolečky klobásy a cibule a tenkými čtverečky slaniny a papriky na čtyři kovové jehly, pokapeme je olejem a vložíme na mřížce pod rozehřátý gril. Grilujeme je pět až šest minut, obrátíme, opět pokapeme olejem a grilujeme po druhé straně stejnou dobu (nebo je vložíme do rozehřátého kontaktního grilu a grilujeme sedm minut).
Vepřové ražniči podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem. Dle chuti můžeme na talíř přidat také trochu hořčice. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *