Vepřové maso s pórkem

Vepřové maso s pórkem je lehký jarní recept, který zvládne připravit i méně zkušená hospodyňka.

Suroviny:
400 g vepřového masa z kýty
3 pórky
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sušené zeleniny
1 bílek
1 lžička Solamylu
olej
sůl

Postup na přípravu vepřového masa s pórkem

Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo klasické nudličky. V misce rozmícháme Solamyl se lžící studené vody, přidáme bílek, lžíci sójové omáčky a dobře promícháme. Do směsi namočíme maso tak, aby bylo pěkně obalené, misku přikryjeme fólií a necháme minimálně dvě hodiny odležet.
Až bude maso připravené, nakrájíme pórek na tenká kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran. K masu poté přidáme pórek a mírně ho prosolíme, aby změkl. Přidáme sójovou omáčku a sušenou zeleninu, promícháme a smažíme ještě asi tři minuty. Podáváme ideálně s rýží. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *