Selská omeleta

Omelety nejrůznějších variant řadíme mezi rychlé a levné recepty. Selská omeleta je zapečená směs brambor s cibulí, slaninou a vejci, na povrchu posypaná petrželovou natí. Čerstvě pečená omeleta má typickou vůni a chuť, navíc je báječně křehká.

Suroviny:
800 g brambor
50 g slaniny
8 vajec
1 ks cibule
sádlo (nebo jiný tuk vhodný na smažení)
petrželová nať
pepř a sůl

Postup na přípravu selské omelety

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kousky. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku společně se slaninou, přidáme na širší nudle nebo plátky krájené vařené brambory, osolíme a opepříme.
Prohřáté, mírně opečené brambory zalijeme rozkvedlanými vejci, promícháme, vytvoříme jednotlivé porce a v troubě zapečeme.
Zapečenou omeletu přehneme v půli, překlopíme jí na horký talíř a na povrchu posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou může být kyselá okurka, nebo různé druhy zeleninových salátů. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *