Vejce se šunkou na japonský způsob

Vaječnou omeletu se šunkou zná většina z nás také pod anglickým názvem Ham and Eggs. Jde o pokrm oblíbený zejména ve Velké Británii, kde jej často můžete dostat například k snídani. Nejrůznější varianty nalezneme ale po celém světě. Dnes si ukážeme tu japonskou, kde toto jídlo najdeme pod názvem Hamu Tamago. Suroviny udáváme pro 4 osoby.

Suroviny:
4 vejce
4 plátky šunky
4 lžíce sušených hub
½ cibule
olej na smažení
sůl

Omáčka:
1 hrneček vývaru
1 velká lžíce sójové omáčky
2 malé lžičky cukru
2 velké lžíce hrášku

Postup na přípravu vajec se šunkou

Vejce rozšleháme (bílek i žloutek), dáme do misky a mírně osolíme. Šunku nadrobno nasekáme a přidáme k vajíčkům. Houby krátce povaříme, nakrájíme je také nadrobno a přidáme do směsi. Cibuli pokrájíme na tenké plátky a přidáme k ostatním ingrediencím a lehce promícháme. Nyní již můžeme na troše oleje usmažit tenké omelety.
Nyní se pustíme do omáčky, tu uvaříme v hrnečku s vývarem, do kterého přidáme sójovou omáčku, cukr a hrášek.
Vaječnou omeletu dáme na talíř a zalijeme ji omáčkou. Podáváme jak jinak než s rýží. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *