Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

V polovině srpna nám již běžně dozrávají švestky, vidím to i na své zahrádce. Letošní horké léto švestkám asi i docela svědčí, pokud jste stromečku dopřávali pravidelnou zálivku, musíte mít švestky jak melouny 🙂 Nám se letos zadařilo.
Vylovím proto dnes ze šuplíku jeden recept na švestkové knedlíky z odpalovaného těsta.

Suroviny:
500 ml mléka
350 g hrubé mouky
100 g másla
20 švestek
2 vejce
moučkový cukr
mletý mák
máslo
sůl

Postup na přípravu švestkových knedlíků

Do hrnce se silným dnem si nalijeme mléko, přidáme mouku a tuk a osolíme. Nádobu přivedeme k mírnému varu. Když se směs začne vařit, odpalujeme těsto, dokud se nepřestane lepit na vařečku.
Směs dáme vychladnout a pak přidáme dvě vejce. Řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout.
Z těsta vytvoříme váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme předem pocukrovali.
Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5 až 8 minut. Hotové sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem. Na samý závěr knedlíky polijeme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *