Guláš z červené řepy

Červená řepa je zelenina buď milovaná nebo nenáviděná. Mnoho z nás si ji dokáže vybavit pouze jako nakládanou, když nám byla podávána na základní škole jako zdravá svačinka. A že červená řepa skutečně zdravá je.
Dnes obohatíme vaši kuchyň o jeden recept, jehož hlavní surovinou bude právě červená řepa.

Suroviny:
600 g brambor
500 g červené řepy
100 g anglické slaniny
1 litr masového vývaru
1 rajčatový protlak
1 klobása
1 cibule
drcený kmín
sůl a pepř

Postup na přípravu guláše z červené řepy

Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Anglickou slaninu osmahneme spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájenou červenou řepu a orestujeme ji asi 3 minuty.
Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dále ochutíme drceným kmínem a ještě zhruba 20 minut dusíme.
Na závěr přidáme nakrájené brambory, které dusíme doměkka. Poté ještě přidáme pokrájenou klobásu a povaříme. Guláš z červené řepy je hotový. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *