Maďarský guláš

Maďarský guláš je typickým pokrmem tzv. z jednoho hrnce, který s sebou nese výhodu snadného zamražení. Vyplatí se připravit ve větším množství (např. dvojnásobek uvedeného) a pak, rozdělený na porce, zamrazit.

Suroviny:
500 g hovězího masa
50 g tuku
2 cibule
2 rajčata
1 paprika
1 lžíce mleté papriky
sůl

Postup na přípravu maďarského guláše

Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku jej rychle opečeme a vyjmeme. Cibuli jemně rozsekáme a na tuku dozlatova podusíme. Nyní hrnec s cibulí na chvilku sejmeme z ohně, přidáme mletou papriku, zalijeme trochou vody a přidáme maso, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata a na proužky pokrájenou papriku.
Nyní vše dáme zpět na mírný oheň dusit. Po chvilce dušení můžeme přilít popřípadě trochu vývaru, hrnec přiklopíme pokličkou a guláš dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Chceme-li mít hustější šťávu, vložíme během vaření do guláše oloupanou, nadrobno nakrájenou bramboru.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži nebo bramborové knedlíky. Porci na talíři můžeme ozdobit několika kolečky čerstvé cibule. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Chvilka na čaj

    Prodej kvalitních a čerstvých sypaných čajů.

    Grily Weber

    Grily Weber