Maďarský guláš

Maďarský guláš je typickým pokrmem tzv. z jednoho hrnce, který s sebou nese výhodu snadného zamražení. Vyplatí se připravit ve větším množství (např. dvojnásobek uvedeného) a pak, rozdělený na porce, zamrazit.

Suroviny:
500 g hovězího masa
50 g tuku
2 cibule
2 rajčata
1 paprika
1 lžíce mleté papriky
sůl

Postup na přípravu maďarského guláše

Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku jej rychle opečeme a vyjmeme. Cibuli jemně rozsekáme a na tuku dozlatova podusíme. Nyní hrnec s cibulí na chvilku sejmeme z ohně, přidáme mletou papriku, zalijeme trochou vody a přidáme maso, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata a na proužky pokrájenou papriku.
Nyní vše dáme zpět na mírný oheň dusit. Po chvilce dušení můžeme přilít popřípadě trochu vývaru, hrnec přiklopíme pokličkou a guláš dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
Chceme-li mít hustější šťávu, vložíme během vaření do guláše oloupanou, nadrobno nakrájenou bramboru.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži nebo bramborové knedlíky. Porci na talíři můžeme ozdobit několika kolečky čerstvé cibule. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *