Grilovaný hermelín

Letos nám nezvykle brzy začalo svítit a hřát sluníčko, a s pěkným počasím roste chuť na venkovní posezení a možná i na krátkou grilovačku. Ukážeme si proto oblíbený recept na grilovaný hermelín.

Suroviny na 1 porci:
1 hermelín
2 plátky slaniny
2 plátky šunky
1/2 cibule
grilovací koření (např. Vitana – Grilovaný sýr)
alobal

Postup na přípravu grilovaného hermelínu

Na alobal postupně vrstvíme suroviny. Nejprve plátek slaniny, poté cibuli nakrájenou na půlkolečka, plátek šunky, špetka grilovacího koření, celý hermelín, opět přidáme špetku grilovacího koření, nyní přiložíme druhý plátek šunky, další kolečko cibule a na závěr plátek slaniny.
Vše dobře zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany zhruba 5 minut. Hotový hermelín opatrně vyjmeme z alobalu, na povrchu by měla být pevná kůrka, uvnitř je však hermelín krásně vláčný až rozteklý.
Grilovaný hermelín podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem (např. česneková bageta). Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *