Polévka z medvědího česneku

Posledně jsme si medvědí česnek krátce představili a upozornili na jeho blahodárné účinky. Zmínili jsme krátce i možnosti jak jej využít v kuchyni. I když je medvědí česnek nejlepší syrový, nešlápnete s ním vedle ani v teplé kuchyni, ukážeme si proto recept na krémovou polévku z medvědího česneku.

Suroviny:
1 litr zeleninového vývar (lze použít i bujón)
200 gramů medvědího česneku (jeden svazek)
150 ml smetany
2 brambory
1 špetka mletého muškátového oříšku
pepř a sůl

Postup na přípravu polévky z medvědího česneku

Oloupané a opláchnuté brambory nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v zeleninovém vývaru do měkka. Poté přidáme muškátový oříšek.
Medvědí česnek zbavíme bílých stonků, nakrájíme na malé kousky a spaříme horkou vodou. Poté medvědí česnek společně se smetanou vmícháme do vývaru. Chvilku povaříme a rozmixujeme kuchyňským mixérem do hladkého krému. Na závěr dle chuti dosolíme a opepříme.
Polévku můžeme podávat obdobně jako klasickou česnečku s opraženou houskou. Dobrou chuť.

Medvědí česnek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *