Dýňová bábovka

Halloween máme za sebou a to nám značí, že pomalu končí také dýňová sezóna, brzy se totiž objeví již první mrazíky.
Dýně je poměrně vděčná a univerzální surovina, naznačují to také dýňové recepty, které se těší vaší oblibě, ať už jde o dýňový pudink, dýňové čatní, nebo asi nejpopulárnější dýňovou polévku.
I když dnešní dýňový recept bude opět z jiného soudku, věříme, že si jej také oblíbíte. Zkuste podzimní dýňovou bábovku.

Suroviny:
1 menší dýně (asi 600 g)
400 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 ml oleje
30 g kakaa
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup na přípravu dýňové bábovky

Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nastrouháme nahrubo. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, strouhanou dýni, vanilkový cukr, olej, vejce a moučkový cukr. Vše promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao.
Předehřejeme si troubu na 190°C. Formu na bábovku vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou. Na každé těsto si připravíme jednu lžíci a do formy na bábovku nanášíme po lžících střídavě obě směsi. Díky tomu bude bábovka pěkně barevná.
Bábovku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 55 minut (zda je bábovka hotová, poznáme zapíchnutím špejle, nesmí se na ni přichytit těsto).
Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *