Bílková poleva na zdobení perníčků

Bílková poleva je asi nejpoužívanější formou zdobení perníků či perníčků. Příprava polevy je velmi rychlá, aplikace a zdobení snadné.

Suroviny:
200 g krupicového cukru
1 bílek

Postup na přípravu bílkové polevy

Ušleháme tuhý sníh z bílku, zašleháme do něj 100 g krupicového cukru, dalších 100 g jen vmícháme. Vzniklou polevu naplníme cukrářský sáček nebo obyčejný mikrotenový sáček, kterému jsme nepatrně odstřihli jeden růžek a tenounkými „čárami“ zdobíme perníčky.
Chceme-li mít polevu barevnou, rozmícháme v kapce vody špetku potravinářského barviva a vmícháme ji do části hotové polevy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *