Sněhové ořechové řezy

Ořechy sice nepatří mezi nejlevnější suroviny, ale při pečení jsou velmi oblíbené. Obsahují totiž zdraví prospěšné omega-3-mastné kyseliny. Pokud máte na své zahradě plodný ořešák, můžete si upéct s minimálními náklady vynikající dezert.

Suroviny:
250 g hladné nebo polohrubé mouky
140 g másla (HERA)
270 g cukru
120 g mletých vlašských ořechů
3 vejce
100 g pikantní zavařeniny (marmeláda)
3 vejce
prášek do pečiva

Postup na přípravu sněhových ořechových řezů

Z mouky, másla, 70 g cukru, 3 žloutků a prášku do pečiva si připravíme těsto, ze kterého posléze vyválíme placku. Tu přendáme na vymaštěný pečící plech (případně použijeme pečící papír) a po celé ploše ji potřeme pikantní zavařeninou, například rybízovou marmeládou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme zbylých 200 gramů cukru a 120 gramů mletých vlašských ořechů. Směs poté rozetřeme na již nanesenou zavařeninu.
Vše najednou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *