Rýžová polévka

Tentokrát si ukážeme recept na rychlou, dietní a trochu opomíjenou rýžovou polévku. Navíc, pokud vám z hlavního chodu zbude trocha uvařené rýže, nabízí se právě tato výborná polévka.

Suroviny:
1 litr zeleninového vývaru
80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g rýže
40 g másla
30 g mouky
20 g cibule
15 ml mléka
1 žloutek
sůl a pepř

Postup na přípravu rýžové polévky

Rýži zběžně přebereme, poté opereme, spaříme a osmažíme na másle s drobně nakrájenou cibulí. Poté dle chuti osolíme, zalijeme studenou vodou a udíme do měkka. Mezi tím si na másle zpěníme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světle žlutou jíšku.
Světle žlutou jíšku zředíme zeleninovým vývarem a povaříme. Pak přidáme udušenou rýži, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, na závěr přidáme utlučený pepř a ozdobíme petrželkou.
Tuto polévku můžeme připravit také tak, že udušenou rýži sítem prolisujeme a pak dáme do polévky.
Polévku můžeme obohatit také o hrášek, květák, brokolici nebo houby. Dobrou chuť!

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO